25.04.2010

Tratamente naturiste pentru Candida

Remediile naturiste s-au dovedit a fi eficiente în tratamentul candidei. Uşurinţa de producere, disponibilitatea componentelor şi eficienţa bună a acestor metode a dus la utilizarea pe larg a remediilor naturiste în tratamentul acestei boli.
Reţetă decoctului, din coajă de stejar, care are două proprietăţi de bază: acesta combate eficient inflamaţia şi posedă acţiune antibacteriană. 3 părţi de scoarţă de stejar, 2 părţi de rădăcină de urzică, 1,5 de Bídens tripartíta, şi 1 parte lavandula. La o lingură de amestec se adaugă 150 mililitri de apă clocotită şi se lasă pentru 2 ore, apoi se filtrează şi se completează cu aceeaşi cantitate de apă fiartă. Se aplică în regiunea genitală de 2 ori pe zi. Pentru a creşte eficienţa tratamentului, pe durata tratamentului se recomandă să fie vizitată sauna de câteva ori pe săptămână.
Pentru o prevenire active a candidei este extrem de util sucul de morcov. Beta-carotenul, conţinut în sucul de morcov, întăreşte mucoasa, prevenind astfel apariţia şi răspândirea ulterioară a bolii. 1-2 păhare de suc proaspăt de morcov in fiecare zi înainte de mese va proteja foarte eficient organismul uman de posibila infecţie. Sucul de morcov este, de asemenea, utilizat ca un component pentru băiţe intime. Pentru aceasta sucul trebuie diluat cu apă fiartă în proporţie de unu la unu.
Rezultate bune în vederea tratamentului naturist pentru candida îl au fructele de pădure de culoare roşie şi acre, de exemplu, cum ar fi Viburnum sau afinele. Extractul din fructe este utilizat pentru băi intime şi oferă nu numai un efect terapeutic, dar, de asemenea, un efect de întărire a rezultatelor. Pentru băi este recomandată utilizarea unei pare medicale de cauciuc.
O răspândire largă în tratamentul candidozei genitale o au numeroasele ierburi medicinale. Decocturile de plante sunt folosite atât în combinaţii cât şi separat.
O plantă, care posedă proprietăţi unice este sunătoarea. Se iau 3-4 linguri de sunătoare, se toarnă aproximativ 2 litri de apă peste plantă şi se fierbe timp de 15-20 minute, apoi soluţia rezultată este utilizată pentru băiţe.
Pentru irigare este foarte potrivit decoct de frunze de Eucalyptus globulus. Un păhar sau 200 ml de apa clocotită se toarnă peste 30 de grame de frunze. După aceea 3 păhare de soluţie rezultată se diluează la 1 litru de apă fiartă. Pentru candidoza genitală feminină se aplică umezirea tampoanelor igienice sau băiţe.
Frunze de rozmarin şi salvie, iarbă de coada-şoarecului, luate în părţi egale, câte 20 de grame şi, în combinaţie cu coaja de stejar - 40 de grame, sunt eficient folosite sub forma unor băiţe intime. Amestecul se acoperă cu 3 litri de apă şi se fierbe 25-30 minute, apoi, după ce este strecurat, este aplicat de 2 ori pe zi.
Pentru uz intern şi băiţe, de asemenea puteţi folosi decoct din Lámium álbum. Peste 20 de grame de iarbă se toarnă 200 ml apa clocotită, apoi, soluţia obţinută este adusă la fierbere. Se administrează sub formă băutură caldă câte 1 pahar dimineaţa, după-amiaza şi seara.
Tinctura din flori de galbenele este utilizată la clătire. 100 de mililitri de alcool se toarnă peste 20-25 de grame de flori. Tinctura rezultată este diluat cu apă în proporţii egale.
Rădăcinile de Artemisia vulgaris se administrează intern, sub formă de decoct. 20 de grame de rădăcini se infuzează cu 200 ml de apa clocotită. Se administrează câte 1 lingura de 3 ori pe zi.
Decoct de rădăcini şi scoarţă de Porumbar (Prunus spinosa) este foarte eficace dacă este utilizat sub formă de băiţe. O lingură de scoarţă din rădăcini la un pahar de apă fierbinte. După 15 minute, se adaugă încă un păhar de apă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu