16.04.2010

Ce este Candidoza genitală?

Candidoza (de asemenea cunoscută sub denumirea de populară de "Candida") - este o boală inflamatorie fungică cauzată de o ciupercă-din genul Candida. Ele afectează mucoasa organelor genitale. Suferă de boală atât femeile, cât şi bărbaţii (femeile se îmbolnăvesc de candidoză mult mai frecvent). Este demonstrat faptul că pe parcursul vieţii, aproximativ 50% dintre femei sufera cel puţin o dată de această afecţiune inflamatoare.
Fungusul Candida, o ciuperca asemănătoare ciupercilor de drojdie, este prezentă în corpul femeii în mod constant. Ea este un membru al microflorei din gura, intestine, vagin şi acceasta este considerat normal. Procesul de inflamator apare odată cu dereglarea fonului hormonal sau la slăbirea sistemului imun uman. Aflându-se până atunci într-o stare normală, fungii încep să se multiplice în mod activ, ceea ce ar putea duce la consecinte destul de grave. Există mai mulţi factori predispozanţi la candidoză: prezenţa afecţiunilor cronice, sarcina, dereglările metabolice, antibioticele, precum şi traume sau intervenţiile chirurgicale. Apariţia candidozei este un indicator al problemelor grave în zona genitală.
Multe femei încearcă auto-medicaţia, adica administrarea de preparate antifungice, fără să facă un control ginecologic. Acest lucru categoric NU trebuie făcut! La primele semne de candidoză genitală, este necesar de a vizita în mod urgent un medic ginecolog pentru un examen complet şi stabilirea cauzei apariţiei bolii. Fungii din genul Candida sunt extrem de adaptabili si se pot "ascunde"de efectele preparatelor. Ei sunt capabili să pătrundă în celulele epiteliului multistratificat şi să existe acolo pentru o perioadă foarte lungă de timp. Fungii pot afecta nu numai organele sexuale externe şi interne ale omului, dar şi alte organe sau sisteme de organe. Aceasta duce forma severă a bolii, cu o schimbare funcţională a organelor interne - tractului gastro-intestinal, sângelui, etc Lăsată netratată, forma simplă de boală devine cronică, ceea ce duce ulterior la consecinte mult mai mari. Candidoza genitală cronică de obicei decurge cu exacerbări (acutizări) frecvente. Pacienţii frecvent suferă de multe alte boli ginecologice concomitent.
Pentru a nu recurge la tratamentul candidozei genitale, este mult mai uşor să fie efectuată profilaxia acestei afecliuni neplăcute. Trebuie să ştiţi, dacă vă aflaţi în grupul de risc (diabet, bolile de sânge, la imunosupresie sau alte patologii grave, precum şi persoanele, care primesc un curs de hormoni, antibiotice, gravide, etc.) Ţineţi minte că sănătatea - este fericirea pentru Dumneavoastră si pentru cei dragi!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu